Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Abces parodontal
Parodontologie
14 Ianuarie 2010 18:56


Abcesul parodontal este consecinta de obicei a evolutiei unei parodontite marginale cronice profunde. In aceasta forma de parodontita, exista un grad mare de distrugere a tesutului parodontal si de resorbtie osoasa.

Abcesul parodontal este o colectie purulenta localizata la nivelul tesutului parodontal.

De cele mai multe ori, abcesul parodontal se prezinta din punct de vedere clinic ca o tumefactie circumscrisa, rotunda sau ovalara, cu dimensiuni de la cativa milimetri pana la 1, 5 centimetri. Pacientul poate acuza usoara durere la masticatie, uneori chiar si spontana, localizate, de intensitate medie. Mai putin frecvent, durerile pot fi intense si pot iradia la nivelul articulatiei temporomandibulare.

Mucoasa care acopera abcesul parodontal este modificata de culoare, rosiserpiginos, tumefiata. Consistenta abcesului este moale, depresibila. Abcesul situat la nivel palatinal poate fi de o consistenta mai ferma.

Abcesul parodontal poate fi simplu (atunci cand tumefactia se afla pe aceeasi fata cu punga parodontala) sau serpiginoase (cand exudatul purulent migreaza de pe o fata a radacinii si se exteriorizeaza pe alta).
Abcesul parodontal se insoteste de adenopatie regionala.

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 10 Noiembrie 2010 20:43
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati