Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Acid uric urinar- semnificatie clinica
Analize de laborator
09 Ianuarie 2010 09:32


Acidul uric este rezultatul catabolismului bazelor purinice.
Eliminarea urinara depinde de intensitate metabolismelor nucleoproteinelor endogene si alimentare.

La nivel renal acidul uric prezinta procese complexe de filtrare, reabsorbtie si secretie.

Valorile crescute se intalnesc atunci cand exista un aport exogen crescut de carne, in special de animal tanar, vanat. Tratamentul cu agenti medicamentosi care scad resorbtia tubulara acidului uric, folositi in tratamentul gutei, cum ar fi probenecidul si sulfinpirazona determina de asemenea cresterea acidului uric urinar.
O cauza importanta de crestere a acidului uric urinar reprezinta productia endogena crescuta care se intalneste in guta, leucemie, la initierea tratamentului citostatic la pacientii cu un volum mare al celulelor tumorale. In acest ultim caz este vorba despre distrugerea rapid a unui numar mare de celule, cu cresterea cantitatii de acid uric seric si urinar.

Valorile normale ale acidului uric se situeaza intre 0, 5 si 1 gram / litru

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 30 Octombrie 2010 12:11
 

Comentarii 

 
-1 #1 MAROSAN MARIUS 2012-08-01 18:06
AM O INTREBARE AM FACUT ANALIZELE SI AM COLESREROLU 317,TRIGLICERIDEL E 572.ACIDU URIC IE DE 8,32 VREAU SA STIU CAT IE DE GRAV AM 31 DE ANI
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati