Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Ampicilina in sarcina
Boli Infectioase
16 Noiembrie 2010 23:11


Ampicilina este un antibiotic din familia penicilinelor.
Face parte din medicamentele cu factor de risc B in sarcina.
In sarcina, ampicilina traverseaza rapid placenta dupa administrare. Concentratia serica a fatului este aceeasi cu cea a mamei la o ora dupa administrare.

Structura ampicilinei

structura ampicilinei

Au fost raportate urmatoarele afectiuni congenitale, dupa administrarea de ampicilina in primele saptamani de sarcina:
• 3, 3% pentru aparitia unei boli congenitale cardiace
• un studiu efectuat pe 10 011 nou nascuti expusi la ampicilina in primul trimestru de sarcina a aratat o prevalenta a afectiunilor congenitale de 4, 4% (cele mai frecvente fiind de efectele cardiovasculare, spina bifida, polidactilia si hipospadias). Dupa analiza statistica, cu corectarea dupa defectele congenitale asteptate nu a fost gasita o asociere semnificativa intre administrarea de ampicilina si aparitia de efectelor congenitale.

Ampicilina si lactatia


Ampicilina este excretata in laptele matern in concentratii reduse. Au fost raportate cazuri izolate de aparitie a candidozei orale la copii hraniti cu lapte provenind de la mame care urmau tratament cu ampicilina. De asemenea, acesti copii pot prezenta modificare a florei intestinale si posibilitatea aparitiei de alergii.

Bibliografie:

Briggs G. - Drugs in Pregnancy and Lactation, 8th Edition, 2008

Ampicilina in sarcinaUltima modificare 28 Noiembrie 2010 22:24
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati