Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Anticorpi anti-tireoperoxidaza
Analize de laborator
19 Octombrie 2009 19:18Tiroid peroxidaza este o enzima care se afla la nivelul celulelor tiroidiene si are rol esential in formarea hormonilor tiroidieni. In anumite boli autoimune apar anticorpi anti tiroid peroxidaza: tiroidita Hashimoto, boala Addison, boala Graves, mixedem, tiroidita Riedl.

Valorile normale se situeaza intre 0 - 34 unitati internationale pe mililitru. Anticorpii antitiroid peroxidaza sunt indicati mai ales pentru diagnosticul tiroidita Hashimoto si bolii Graves. Se considera ca aproximativ 90 % dintre pacientii cu tiroidita Hashimoto prezinta anticorpi antitiroid peroxidaza.
Nivelul acestor anticorpi nu se coreleaza intodeauna cu starea clinica. De asemenea, un nivel normal nu exclude boala, dar prezenta lor este un indicator puternic pentru existenta acesteia.

terapiamedicala.ro
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati