Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Aspergillus - rezistenta in crestere
Noutati in cercetarea clinica
08 Mai 2011 17:52


aspergilllus

Aspergillus sunt fungi care pot cauza infectii severe, potential fatale, la pacientii imunodeprimati (cum ar fi persoanele cu infectie HIV, cu cancer sau care urmeaza chimioterapie).

Un studiu publicat in Clinical Infectious Diseases, efectuat de cercetatori de la Universitatea Manchester arata ca rezistenta in crestere la azoli - clasa de medicamente folosita pentru tratamentul infectiilor cu acesti fungi.

Utilizand markeri moleculari pentru studiul rezistentei. Cerecetatorii au pus in evidenta ca aproximativ 55% dintre tulpinile studiate aveau markeri de rezistenta, un rezultat ingrijorator, tinand cont de nivelurile de rezistenta de 28% observat de aceeasi echipa de cercetatori in urma cu 2 ani.

Principalele medicamente din grupa azolilor, folosite pentru aspergiloza,† sunt: itraconazol, voriconazol si posaconazol.

Ratele de crestere rapida a rezistentei pot fi cauzate† de folosirea azolilor in agricultura ca fungicide.

Bibliografie

D. W. Denning, S. Park, C. Lass-Florl, M. G. Fraczek, M. Kirwan, R. Gore, J. Smith, A. Bueid, C. B. Moore, P. Bowyer, D. S. Perlin. High-frequency Triazole Resistance Found In Nonculturable Aspergillus fumigatus from Lungs of Patients with Chronic Fungal Disease. Clinical Infectious Diseases, 2011; 52 (9): 1123 DOI: 10.1093/cid/cir179Ultima modificare 12 Mai 2011 07:48
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati