Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Boala Dupuytren - imagini
Imagini
16 Februarie 2011 22:35


Boala Dupuytren este o afectiune cronica, progresiva, caracterizata prin ingrosarea si scurtarea fasciei palmare, care determina in timp fixarea in flexie a degetelor.

Afectiunea este mai frecvent intalnita la persoanele de rasa alba (prevalenta de 4 - 6 %).
Contractura Dupuytren este de 3 ori mai frecventa la barbati decat la femei.

Cauza nu este cunoscuta. Apare mai frecvent la persoanele care prezinta urmatorii factori de risc:
• istoric familial de contractura Dupuytren
• alcoolism
• diabet zaharat
• dislipidemie
• fumat
• traumatisme la nivelul mainii
• boala Peyronie

In aproximativ jumatate din cazuri contractura Dupuytren afecteaza ambele maini.
Cel mai frecvent afectate sunt degetele: inelar, degetul 5 si degetul mijlociu.

Urmatoarele imagini prezinta forme clinice de contractura Dupuytren.

Contractura Dupuytren - afectare a degetului 5

contractura Dupuytren

Contractura Dupuytren -afectare a degetului 4

contracturadupuytren2.

Bibliografie

http://emedicine.medscape.com/article/329414-overview

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:MedicineUltima modificare 16 Februarie 2011 22:41
 

Comentarii 

 
0 #1 ICA 2011-03-07 21:38
SI EU AM RETRACTIA APONEVROZEI PALMARE AM LA AMINDOUA MIINILE SI AMINDOUA SINT DESTUL DE GRAV AFECTATE DE ACEASTA BOALA.SINT DIABETICA AM CARDIOPATIE ISCHEMICA DUREROASA SI SINT SI ALERGICA. SE POATE FACE IN CAZUL MEU TRATAMENT NA (NEEDLE APONEUROTOMY)SA U TEHNICA SECTIONARII APONEVROZEI CU ACUL SE INCIZEAZA APONEVROZA PALMARA AFECTATA.EU AS ALEGE ACEASTA METODA DEOARECE ASTA SE POTRIVESTE SITUATIEI MELE SI TININD CONT SI DE REZULTATE CARE DIN CITE CUNOSC EU SINT MAI AVANTAJOASE DIN MAI MULTE PUNCTE DE VEDERE.DORESC UNELE COMANTARII DIN PARTEA CELOR CE CUNOSC ACEASTA BOALA SI POATE AU FACUT TRATAMENTUL LA CARE MA GINDESC SA IL FAC SI EU
Raspundeti
 
 
+1 #2 burciu 2012-04-13 08:47
Cunosc cazuri in care sa intervenit chirurgical si acum a ramas cu contractura(rig id,fara a le putea misca)Eu am problema dupuytren nu sufar de alte boli si as vrea sa stiu unde se ma pot adresa fara a se interveni chirurgical.Multumesc.
Raspundeti
 
 
+2 #3 radion valentin 2012-11-17 08:30
nu e adevarat eu m-am operat acum o saptamina in urma la Tulcea Dr.Nasirii chiruer plastician e meserie tipul, credet-ima in timpul operatiei miscam degetele 4si5 care au fost operete.Acum sunt pansat si totul merge bine, totul depinde de doctor,pentru incurajare va las un nr.de tel.0747997243.SFAT opereti-va nu stati asa la batrineti nu va mai face nimeni. Va doresc curaj si multa sanatate.Valentin
Raspundeti
 
 
0 #4 Radion Valentin 2012-11-17 12:53
Eu am fost operat cu succes in urma cu o saptamina la mina dreapta la degetele 4si 5 operatia este un succes datorita Dr. Nasirii din Tulcea . Sfatul meu e sa nu aminati nimic ca devine mai greoaie operatia . La mine a durat doar 20 min. si am stat in spital doua zile. Curaji baieti.
Raspundeti
 
 
-1 #5 radu alexandrescu 2012-12-28 21:32
Cred ca este o eroare,maladia asta se poate trarta cel mai sigur prin gimnastica medicala! N-ar trebui sa se repeada nimeni la operatie fie ea si estetica,atita timp cit se poate rezolva fara cutit! Amintiti-va,orice taietura,fie ea si chirurgicala,ad uce dupa sine o multime de necazuri! Ii invit pe cei af34ctati de aceasta afectiune sa vina la Institutul National de Recuperare Medicina Fizica si Balneoterapie!
Raspundeti
 
 
-2 #6 edi 2013-05-17 15:09
am fost operat de 2 ori la mina dreapta-degetul 5- si a recidivat.Am aceeasi problema si la mina stinga, degetul 4. Ce se poate face sa nu mai existe recidive? Exista vreun tratament, sau singura solutie e operatia repetata? Va multumesc frumos.
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati