Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Cafeaua scade riscul de cancer de san?
Noutati in cercetarea clinica
11 Mai 2011 21:25


cafea

Un grup de cercetatori de la Karolinska Institutet, Suedia, au evaluat legatura dintre riscul de cancer de san si consumul de cafea.

Cercetatorii au comparat doua loturi de femei, de varste similare, cu cancer de san si fara.
Femeile care consumau cafea regulat au prezentat o incidenta mai mica a cancerului de san, comparativ cu femeile care nu consumau cafea.

Dupa ajustarea datelor statistice, pentru alti factori de risc pentru cancer (cum ar fi menopauza, greutate, istoric de cancer de san, etc,) efectul protector al cafelei s-a pastrat doar pentru un anumit tip de cancer† - antiestrogen-rezistent estrogen-receptor (ER)-negativ.

Mai mult, cercetatorii suedezi au sugerat ca efectul protector al cafelei este dependent si de alti factori, cum ar fi tipul de cafea sau chiar modalitatea de preparare.

Aceste date vin in completarea altor studii care au sugerat ca consumul regulat de cafea se coreleaza cu scaderea riscului pentru alte tipuri de cancer sau diabet zaharat.

Bibliografie

Jingmei Li, Petra Seibold, Jenny Chang-Claude, Dieter Flesch-Janys, Jianjun Liu, Kamila Czene, Keith Humphreys and Per Hall. Coffee consumption modifies risk of estrogen-receptor negative breast cancer. Breast Cancer Research, 2011 [link]Ultima modificare 12 Mai 2011 07:47
 

Comentarii 

 
+1 #1 lucia 2011-09-07 19:41
Astia de la Karolinskaia asta sa spuna si modalitatea de preparare daca tot servesc interesele producatorilor de cafea pe sanatea noastra! Fiind singurul rezultat (total opus celor de pana acum) in favoarea cafelei mai astept vreo 4-5 pana sa incep sa cred asa ceva!
Raspundeti
 
 
+1 #2 Dorina 2012-01-27 18:37
ce sa mai credem, citeam mai devreme ca de fapt cafeaua creste nivelul de estrogen din organism, deci riscul de cancer de san, apoi un articol in care scria ca scade nivelul de estrogen...
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati