Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Ce este metastaza?
Intrebari si raspunsuri
06 Februarie 2011 22:10


Intrebare

Ce este metastaza?

Raspuns

Termenul de metastaza se refera la procesul de raspandire a unui proces patologic (in principal cancer) de la locul de origine in diverse alte organe.

Termenul de metastaza se aplica cu precadere proceselor neoplazice, dar se poate aplica si altor fenomene - de exemplu metastaze septice.

Raspandirea celulelor canceroase de la locul de origine se face in multe cazuri pe cale limfatica. De asemenea, celulele tumorale pot fi transportate de sange in diverse organe.

Atunci cand celulele neoplazice formeaza o noua tumora intr-un organ secundar, aceasta este denumita tumora metastatica.

Tumora secundara este formata din celule neoplazice ale organului de origine: de exemplu, o tumora metastatica pulmonara a unui cancer de ficat este alcatuita din celule hepatice transformate neoplazic si nu din celule pulmonare.

Bibliografie

http://www.cancer.gov/Ultima modificare 06 Februarie 2011 22:20
 

Comentarii 

 
+2 #1 elena 2013-01-29 13:10
in che modo se puo tratare la metastaza?si puo vivere avendo questa malatia?perfafore risponde...grazie...scuze la scritura...
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati