Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Colonoscopia
Analize de laborator
12 Decembrie 2009 12:51


Colonoscopia este o metoda de diagnostic care este indicata in cazul afectiunilor colonului. Practic colonoscopia este indicata in orice suspiciune de boala a colonului. Colonoscopia permite examinarea partiala sau completa a cadrului colonic, uneori chiar si a ultimei ansele ileale si ofera avantajul posibilitatii de prelevare de material pentru analiza histopatologica (biopsie). In acelasi timp colonoscopia se poate insoti de rezectia endoscopica a polipilor (polipectomia endoscopica).

Indicatiile colonoscopiei: orice suspiciune de afectiune colonica.

Contraindicatii: se contraindica atunci cand exista un puseu acut inflamator al sigmoidului (sigmoidita), in caz de diverticulite sau colita inflamatorie. Contraindicatia absoluta a colonoscopiei este abdomenul acut. Contraindicatiile relative sunt: insuficienta respiratorie, suspiciune de ocluzie intestinala si tulburarile de ritm cardiac.

Se folosesc colonoscoape care au lungime de aproximativ 1 - 1, 5 metri. Cel mai important factor in efectuarea cu succes a unei colonoscopii este pregatirea anterioara a pacientului, pentru a permite vizualizarea mucoasei colonului. Pacientul nu trebuie sa consume un regim cu in fibre vegetale in zilele premergatoare, iar cu o zi inainte de efectuarea colonoscopiei se administreaza laxative pe baza de polietilenglicol si clisme evacuatorii.

Colonoscopia permite ablatia polipilor, indepartarea fibrelor de sutura, extragerea corpilor straini.

terapiamedicala.ro
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati