Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Diabet zaharat - definitie
Diabet si Boli de nutritie
07 Septembrie 2010 08:25


Dupa criteriile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, diagnosticul de diabet zaharat se poate pune pe evaluarea glicemiei a jeune sau la 2 ore dupa efectuarea testului de toleranta la glucoza administrat oral.

Diabetul zaharat se caracterizeaza prin glicemie a jeune mai mare de 126 miligrame / decilitru sau glicemie la doua ore in cadrul testului oral de toleranta la glucoza mai mare de 200 miligrame / decilitru.

Testul de toleranta la glucoza administrat oral poate sa contribuie la definirea nuantata a tulburarilor in metabolismul glucidic si ajuta la imbunatatirea diagnosticului. 30% dintre cazurile de diabet nu pot fi incadrate in definitia clasica de crestere a glicemiei a jeune.

Hiperglicemia a jeune se defineste ca valori ale glicemiei cuprinse intre 110 si 125 miligrame / decilitru si un test de toleranta la 2 ore pana la 140 miligrame / decilitru.

Toleranta alterata la glucoza se caracterizeaza prin glicemiei a jeune mai mica de 126 miligrame / decilitru si glicemie la 2 ore cuprinsa intre 140 miligrame / decilitru si 200 miligrame pe decilitru.

terapiamedicala.ro

Copyrigt Articol aflat sub protectia drepturilor de autor. Reproducerea, chiar si partiala, interzisa!

 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati