Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Diagnosticul hepatitei acute cu virus hepatitic A
Analize de laborator
20 Decembrie 2009 16:52


Virusul hepatitic A are o structura antigenica simpla. Diagnosticul de certitudine in hepatita acuta cu virus A se bazeaza pe evidentierea anticorpilor anti VHA de tip imunoglobulina M.

Pentru diagnostic, se folosesc tehnici radioimunologice sau imunoenzimatice.

In hepatita acuta cu virus A primele semne clinice se insotesc de aparitia anticorpilor care persista un interval cuprins intre cateva saptamani si cateva luni (3 - 6 luni). Acesti anticorpi de tip imunoglobulina M arata o infectie acuta, recenta.
Anticorpii anti virus hepatitic A de tip imunoglobulina G apar la scurt timp dupa cei de tip imunoglobulina M si persista toata viata. Acesti anticorpi asigura o imunitate specifica, durabila. Din acest motiv nu exista reinfectie cu virus hepatitic A. Hepatita acuta nu se cronicizeaza - nu exista hepatite cronice cu virus hepatitic A.
Exista si alte metode de diagnostic, care insa nu se folosesc in mod curent pentru diagnosticarea bolii:
- virusul poate fi identificat in fecale prin imuna microscopia electronica, prin tehnici imunoenzimatice, radioimunologice
- determinarea ARN viral prin PCR (reactia in lant a polimerazei, utilizat exclusiv in scopuri de cercetare).

 

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 20 Decembrie 2009 17:28
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati