Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Diverticulita
Chirurgie Generala
30 Iulie 2009 20:30

Diverticulita necomplicata este o complicatie inflamatorie limitata a diverticulozei colonice, procesul inflamator fiind, cel mai frecvent localizat doar la mucoasa si submucoasa segmentului colonic afectat.

In diverticulita necomplicata sunt prezente urmatoarele semne si simptome: crize dureroase in fosa iliaca stanga, care pot iradia in hipogastru sau regiunea lombara stanga (similar apendicitei, dar in stanga), varsaturi, distensie abdominala, predominanta constipatiei.

Tratamentul diverticulitei necomplicate depinde de stadiu si este cu precadere medicamentos: antibiotice cu spectru larg, tratement antialgic, dieta predominant lichidiana.
Daca exista recaderi, se poate practica interventie chirurgicala cu rezectia segmentului intestinal compromis, la 4-6 saptamani dupa ultimul episod inflamator.

terapiamedicala.ro

 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati