Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Fibrinogenul
Analize de laborator
11 Decembrie 2009 14:22


Fibrinogenul este o proteina majora plasmatica, care migreaza pe electroforeza in zona beta - gama. Fibrinogenul are un timp de injumatatire plasmatic de 3 - 5 zile. Face parte din categoria proteinelor de faza acuta care intervine in inflamatie.

De asemenea fibrinogenul reprezinta precursorul fibrinei, este un factor important al coagularii. Prin polimerizare monomerilor de fibrinogen se formeaza plasa de fibrina care determina coagularea.

Valori normale: 200 - 400 mg / decilitru.

Concentratia plasmatica a fibrinogenului scade in ciroza hepatica, pentru ca scade sinteza acestuia. Ciroza hepatica este o forma grava de afectare a ficatului, care determina insuficienta hepatica progresiva si scaderea sintezelor proteice.

Hepatita acuta virala fulminanta poate determina insuficienta hepatica acuta fulminanta, care determina scaderea sintezei de fibrinogen. Exista si alte afectiuni care se intalnesc mai putin frecvent in care fibrinogenul seric este scazut: fibrinoliza primara sau secundara, casexie, sindromul de coagulare intravasculara diseminata, afibrinogenemie ereditara.

Fibrinogenul poate creste nespecific in inflamatii acute, in neoplazii, in diferite boli de colagen (cum ar fi lupusul eritematos sistemic sau poliartrita reumatoida), sarcina, infarctul miocardic acut, tratamentul cu anticonceptionale orale.

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 11 Decembrie 2009 14:30
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati