Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Hemograma - interpretare rezultate
Hematologie
31 Iulie 2009 05:41

Hemograma completa este un test care poate furniza diagnostice pentru numeroase boli. Rezultatele pot sa reflecte probleme cu volumul sangelui (deshidratare) sau pierderi de sange. Poate deasemenea sa indice disfunctionalitati in producerea, ciclul de viata si rata distrugerii celulelor de sange, precum si infectii acute sau cronice si alergii.

Hemoleucograma completa este o analiza care masoara urmatoarele cantitati:

* Numarul de globule rosii din sange - eritrocite (RBC)
* Numarul de globule albe din sange - leucocite (WBC)
* Cantitatea totala de hemoglobina din sange (HGB)
* Procentul de globule rosii (hematocrit) (HCT)
* Media volumului globulelor (MCV) - marime globulelor rosii
* Media globulara a hemoglobinei (MCH)
* Concentratia medie a hemoglobinei (MCHC)
* Numarul de trombocite (PLT)

Valori normale
Eritrocite: barbat - 4.7 - 6.1 milioane celule/microlitru; femeie - 4.2 - 5.4 milioane celule/microlitru
Leucocite: 4,500 - 10,000 celule/microlitru
Hematocrit: barbat - 40.7 - 50.3 %; femeie - 36.1 - 44.3 %
Hemoglobina : barbat - 13.8 - 17.2 g/dl; femeie - 12.1 - 15.1 g/dl
Media volumului globulelor: 80 - 95
Media globulara a hemoglobinei: 27 - 31 pg/celula
Concentratia medie a hemoglobinei: 32 - 36 g/dl

Celulele rosii (RBC) transporta hemoglobina (HGB) care in schimb transporta oxigenul. Cantitatea de oxigen receptionata de tesuturi depinde de numarul si functionarea celulelor rosii si hemoglobinei. Valorile MCV, MCH si MCHC reflecta marimea si concentratia de hemoglobina a celulelor si sunt folosite in diagnosticarea diferitelor tipuri de anemie. Celulele albe (WBC) sunt mediatori ai inflamatiilor si ale raspunsului imun. Exista diferite tipuri de celule albe care in mod normal apar in sange: neutrofile, monocite, eozinofile, bazofile, limfocite.

terapiamedicala.ro

 

Comentarii 

 
-5 #1 DIACONU CRISTINA 2011-09-18 08:12
va rog din suflet, acestea sunt rez me RBC-3.82, HGB-8.8,HCT-25.6,MO%2.2,MCV-66,MCH-23,RDW-19.7,MPV-12, PDW-41.2,MO-0.13.
SUNT BOLNAVA?AM 40 DE ANI . MULTUMIRI ANTICIPATE
Raspundeti
 
 
0 #2 Stefan 2011-09-18 09:59
Aveti un grad moderat de anemie hipocroma, care trebuie investigat. Ar trebui sa va adresati initial medicului de familie.
Raspundeti
 
 
+1 #3 marinela 2012-02-07 14:32
am 24 ani si analizele urmatoare
WBC= 23,53, HCB=9,5,MCV=79,9,MCH=23,7,MCHC=29.7,RDW-CV=17,6,
RDW-SD=55.1,HCT=32,PLT=762,MPV=7.1,
VSH=peste 140sunt ingrijorata oare ce pot sa am, sunt disperata cer ajutor
Raspundeti
 
 
+2 #4 amalia 2012-07-20 21:12
buna seara!ACESTE SUNT ANALIZELE FICEI MELE DE 3 ANISORI!WBC*-6.8
LYM%*-39.4
MON%*-9.1
NEU%*-49.1
EOS%*-2.2
BAS%*-0.2
LYM*-2.7
MON*-0.6
NEU*-3.3
EOS*-0.1
BAS*-0.0
RBC*-4.77
HGB*-11.5
HCT*-34.0
MCV*-71.3
MCH*-24.1
MCHC*-33.8
RDW*-14.4
PLT*-254
MPV*-7.7
PCT*-0.195
PDW*12.7ASTE RASPUNS DACA SUNT BUNA VA ROG ,DIN TOT SUFLETU:((......VA MULTUMESC!
Raspundeti
 
 
-1 #5 Paniti 2013-05-16 13:27
Sunt barbat 35 de ani am facut si eu o analiza ,am o umflatura (discomfort ,sunete gastrice ,mancarimi rar) sub coasta stanga (plamini ok ,inima ekg ok) ,interne la pelican de 2 ori ok si tot am ameteli nu primesc aer am greturi si stare de rau
la anilize numa EOS % 5.5 si Fibrinogen 487.7 restul e in parametrii normal
RBC 4.8
HGB 15.05
HCT 45.33
MCV 94.53
MCH 31.39
MCHC 33.21
RDW 12.22
PLT 281
MPW 9.34
PDW 16.25
PCT 0.263
WBC 9.7
NEU% 55.2
LYM% 31.1
MON% 7.6
EOS% 5.5
BAS% 0.6
ALY% 1.44
LIC% 0.77

VSH 1h 6

Uree serica 34.00
TGO 20.00
TGP 33.00
Trigliceride serice 74.00
Creatinina serica (cinetic) 1.0
Colesterol seric total 161.00
Fibrinogen 487.7
Glicemie 93.00

VSH 3
Calciu ionic 4.5
Calciu total 10.07
Proteine totale 6.93
Sideremie 132
Glucoza 90
Magneziu 2.23
TSH 4.09
Raspundeti
 
 
0 #6 dr maris anca 2013-06-10 16:29
eventual o usoara anemie feripriva*ar trebui sa faceti si sideremia
LYM*-2.7
MON*-0.6
NEU*-3.3
EOS*-0.1
BAS*-0.0
RBC*-4.77
HGB*-11.5
HCT*-34.0
MCV*-71.3
MCH*-24.1
MCHC*-33.8
RDW*-14.4
PLT*-254
MPV*-7.7
PCT*-0.195
PDW*12.7ASTE RASPUNS DACA SUNT BUNA VA ROG ,DIN TOT SUFLETU:((......VA MULTUMESC!
Raspundeti
 
 
0 #7 daniela 2014-08-13 09:31
MCH 31,8
LYM 25
NEU 66,6
EOS 1.9
BAS 0.7
MON 0,53
#EOS 0.17
#BAS0.06
VSH 32
colesterol 220,4
BLD pozitiv2+
PRO pozitiv3+
trigliceride serice 168,2
*Ca++ 3.67
Raspundeti
 
 
+1 #8 daniela 2014-08-13 09:37
scuze ... am uitat sa va spun celelate valori sunt in parametrii niormali, am 44 ani... va multumesc din suflet... astept raspuns
Raspundeti
 
 
+1 #9 geanina 2015-06-15 07:01
Buna ziua,
Va rog un raspuns la aceste analize:
HEMATOLOGIE
FACTOR RH* pozitiv
GRUP SANGUIN ABO* O ( I )
HEMOGRAMA COMPLETA CU FORMULA LEUCOCITARA*
- numar eritrocite (RBC) 3.59 3.80 - 5.10 10^6/uL
- hemoglobina (HGB) 11.66 11.70 - 15.50 g/dL
- hematocrit (HCT) 34.11 35.00 - 45.00 %
- volum eritrocitar mediu (MCV) 94.97 81.00 - 100.00 fL
- hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 32.47 27.00 - 34.00 pg
- concentratie eritrocitara medie de Hb (MCHC) 34.18 32.00 - 36.00 g/dL
- latimea distributiei eritrocitare (RDW) 13.17 11.00 - 16.00 %
- numar trombocite (PLT) 405 150.00 - 450.00 x 10^3/uL
- volum plachetar mediu (MPV) 8.7 7.40 - 13.00 um^3
- latimea distributiei plachetare (PDW) 13.75 8.00 - 16.50 %
- plachetocrit (PCT) 0.353 0.15 - 0.50 %
- numar leucocite (WBC) 19.38 4.00 - 10.00 x 10^3/uL
- neutrofile % (NEU) 64.4 45.00 - 80.00 %
- granulocite # (NEU) 12.48 2.00 - 8.00 x 10^3/uL
- limfocite % (LYM) 25.1 20.00 - 55.00 %
- limfocite # (LYM) 4.86 1.00 - 4.00 x 10^3/uL
- monocite % (MON) 7.7 0.00 - 15.00 %
- monocite # (MON) 1.49 0.00 - 1.00 x 10^3/uL
- eozinofile % (EOS) 1.8 0.00 - 7.00 %
- eozinofile # (EOS) 0.35 0.00 - 0.70 x 10^3/uL
- bazofile % (BAS) 1 0.00 - 2.00 %
- bazofile # (BAS) 0.19 0.00 - 0.20 x 10^3/uL
!
Raspundeti
 
 
0 #10 carmen 2016-07-28 12:41
-Eritrocite (RBC)
3.45 mil/µL 4.10 - 5.10
- Hemoglobina (Hgb)
10.69 g/dL 11.00 - 14.00
- Hematocrit (Hct)
32.94 % 35.00 - 46.00
sunt putin ingrijorata de la ce ar putea sa fie?
Raspundeti
 
 
+1 #11 tumblin 2016-09-27 19:39
anemie
Raspundeti
 
 
0 #12 Bucur Nicoleta 40ani 2016-10-03 06:26
Wbc-12.10 mch-31.2 gran%-72.9 gran#8.9 sumar urină densitate 1005
Raspundeti
 
 
+1 #13 Alina 35ani,42kg 2016-10-19 16:14
Mcv 100,10.MCH 33,97.WBC 10,67 .LYM 4,29
Raspundeti
 
 
0 #14 Alina 35ani,42kg 2016-10-19 16:17
Ce as putea avea și cu ce pot trata urgent?mi se spune mereu să repet analizele însă un tratament nu mi s-a dat.Va mulțumesc anticipat
Raspundeti
 
 
0 #15 georgiana 2017-02-14 14:21
buna ziua ,va rog daca se poate sa imi dati un raspuns
RBC 3.70
HBG 11.6
PCT 0.318
Raspundeti
 
 
+2 #16 Cristina 2017-02-16 16:22
HEMATOLOGIE

WBC 6.28
RBC 4.56
HGB 12.6
HCT 37.9
MCV 83.1
MCH 27.6
MCHC 33.2
PLT 371
RDW-SD 44.0
RDW-CV% 14.5
PDW 10.7
MPV 9.9
P-LCR% 23.7
PCT 0.37
NRBC# 0.00
NRBC% 0.0
NEUT# 2.90
NEUT% 46.2
LYMPH# 2.64
LYMPH% 42.0
MONO# 0.47
MONO% 7.5
EO# 0.23
EO% 3.7
BASO# 0.04
BASO% 0.6
IG# 0.01
IG% 0.2

BIOCHIMIE SANGE
GPT 13.6
GOT 18.4
ACID URIC 2.9
BILIRUBINA TOTALA 0.3
CA TOTAL 9.47
COLESTEROL TOTAL 194
CREATININA 0.78
FOSFATAZA ALCALINA 41.3
GLICEMIE 90
MG 2.06
UREE 19
CA IONIC 3.96
Raspundeti
 
 
-1 #17 Aurora 2017-02-26 10:30
Soțul meu SUA făcut analiza deHgb și lilimitaeste 12.9-16.0 și lui ia iesit118.5 ce înseamnă îi ceva grav
Raspundeti
 
 
0 #18 Gabi 2017-03-03 06:00
Buna ziua am si eu o intrebare am leucocite9.44 limfocite 40.8 monocite 11.9 monocite#1.12 vreau sa va spun ca am niste amigdalite in git si am luat antibiotic pina cu o zi inainte de analize
Raspundeti
 
 
+1 #19 claudia 2017-04-18 10:27
fetita mea are 11 luni si au iesit aceste rezultate MCV 75,1,MCH 25,2,Lym 5,45 ,LIM%69,0,NEu 21,9 creatina serica 0,30,si TGO 50 u/l
Raspundeti
 
 
0 #20 Mirela 2017-05-02 08:19
Helou. Acestea sunt analizele mele. RBC-4.44, HGB- 9.6, HCT-28,5. Sunt ok?
Raspundeti
 
 
0 #21 Emil 25.05.2917 2017-05-25 14:25
Hemoleucograma...
Hematii .......2500000/mm3
Hemoglobina ...8,0 g/dL
Hematocrit.....26,7 s
MCV.... 106,8 L
MCH..... 31,9 pg
MCHC.... 29,9 g/dL
RDW... 20,5 %
Trombocite ....3770 mm3
am o stare lipsita de enrgie la deplasare...sunt anemic? Va multumesc
Raspundeti
 
 
-1 #22 BALAN CONSTANTIN 2017-06-26 09:43
IN LEGATURA CU HEMOGLOBINA , ATAT DE MICA POT SA SPUN URMATOARELE:SI EU AM AVUT-O 8 SI MI S-A DEPISTAT O INFECTIE LA COLON SAU MAI BINE ZIS O SCRGRGERE OCULTA DE SANGE GREU DE DEPISTAT. M-AM OPERALT DE COLON SI ACUM HEMOGLOBINA A AJUNS LA NORMAL.; FACETI colonoscopia urgent. sana tate
Raspundeti
 
 
0 #23 florenta 2017-08-14 07:37
Va rog,ce inseamna la analizele de biochimie : T-Cho si BUN?

Multumesc
Raspundeti
 
 
0 #24 ALICE MARIA 2017-08-30 10:29
va rog sa imi spune_ti si mie daca sunt normale urmatoarele analize..va rog din suflet. glicemie>77mg/dl, GPT/ALT>9u/l, GOT/AST>21u/l, uree serica>18.9mg/dl, RPR.CARBON/NEGATIV, atc.antI HIV1.2>absent, WBC>6.69^10/uL, HGB>10.9g/dl, HCT>30%, MCV>78.9fL, MCH>28.7pg, MCHC>36.3g/dl, PLT>175*10/ul, NEUT#>4,38*10/ul,
Raspundeti
 
 
0 #25 Gabriela Badin 2017-11-03 20:14
urmatoarele analize nu sunt in cotele normale puteti sa-mi spuneti daca este ceva grav din punct de vedere hematologic?
HGB-16,4 g/dl,HCT-50%,MCH-29,6 pg,PCT-0,292%
Timp Quick(%) -32,60 % ,
Timp Quick(sec) -25,7
Biochimie: ALT -TGP =37,66 Ul/l
Markeri Endocrini : TSH =0,19 mUl/ml

multumesc
Raspundeti
 
 
0 #26 maria 67 ani 2017-12-12 13:21
rezultate analiza sange femeie :rbc 5.09, hgb 16, hct 46,07
este mult prea mult?
multumesc.
Raspundeti
 
 
0 #27 Stefan 62 2018-01-26 12:14
Hemograma simpla:
WBC 11.14 10^3/ul;
RBC 5.88 10^6/ul;
HGB 12.0 g/dL;
HCT 38.9%;
MCV 66.2 fL;
MCH 20.4 pg;
HCHC 30.8 g/dL;
PLT 148 10^3/ul;
NEUT%59,8% ;
LYMPH% 24,.5 % ;
MONO% 9.2% ;
EO %6.1% ;
BASO%0.4% ;
NEUT# 6.67 10^3/ul ;
LIMPH# 2.73 10^3/ul ;
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati