Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Hidrocefalie
Neurochirurgie
15 Ianuarie 2010 19:46


Hidrocefalia apare imposibilitatii drenarii lichidului cefalorahidian, cu acumularea acestuia in sistemul de cavitati intracerebrale.

Hidrocefalia apare la copii mici ca o marire a dimensiunilor cutiei craniene. Cutia craniana apare mare fata de oasele maxilare si fata de restul dimensiunilor corporale, fontanelele sunt anormal de mari si persistente, atunci cand ar trebui sa fie inchise.

Hidrocefalia se insoteste de tulburari grave neurologice daca nu este corectata precoce. Hidrocefalia interna reprezinta acumularea de lichid cefalorahidian in sistemul ventricular cerebral, care apare dupa inchiderea fontanelelor. Cutia craniana este de dimensiuni normale, acumularea de lichid duce la comprimarea parenchimului cerebral, cu suferinta neurologica secundara sau, la batranii, este datorata atrofiei cerebrale.

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 10 Noiembrie 2010 20:31
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati