Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Limfocitele
Analize de laborator
24 Septembrie 2010 08:09


Limfocitele

Limfocitele sunt cele mai mici leucocite, au un diametru similar hematiilor - 8 microni. Leucocitele prezinta un nucleu rotund, mare, care ocupa aproape toata celula.

Principalele tipuri de leucocite sunt:

- limfocitele T, poarta numele de la faptul ca se matureaza in timus si au rol de reglare a imunitatii umorale si celulare, au o durata de viata lunga, de ordinul anilor si sunt responsabile de memoria imunologica

- limfocitele B sunt localizate mai ales la nivelul organelor limfoide secundare (ganglionii limfatici splina), se transforma in plasmocite care vor secreta anticorpi, realizand apararea imuna umorala specifica.

Valori normale: in valori absolute - 1 200 - 2 400 / milimetru cub (aproximativ 30%).

Numarul limfocitelor circulante poate varia fiziologic si in diverse conditii patologice. Limfocitele variaza in mod fiziologic in functie de varsta, sunt mai numeroase la nou nascut si sugar si mai putin crescute la persoanele in varsta.

 

terapiamedicala.ro

Copyrigt Articol aflat sub protectia drepturilor de autor. Reproducerea, chiar si partiala, interzisa!

Ultima modificare 24 Septembrie 2010 08:23
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati