Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Numar de eritrocite
Analize de laborator
01 Februarie 2010 19:49


Numaratoarea eritrocitelor din sangele periferic reprezinta un examen foarte important.

Pentru determinarea numarului de eritrocite, ca si pentru determinarea numarului de leucocite sau trombocite se pot folosi camere de numarat manuale, care insa pentru hematii determina rezultate cu variatii importante. In prezent pentru numaratoarea eritrocitelor se folosesc aparate electonice care se bazeaza pe doua principii: fie folosesc impedanta electrica (hematia trece printr-un orificiu aflate intre 2 electrozi, iar aparatul inregistreaza scaderea momentana a impedantei), fie metode optice (hematiile sunt detectate cand trec prin fata unei celule fotoelectrice).

Valori normale

Valorile normale ale numarului de eritrocite sunt dependente de varsta, sex.
La barbati numarul normal de hematii este de aproximativ 5*10 6 / milimetru cub. La femei numarul normal este de aproximativ 4, 5* 10 6 / milimetru cub.
O crestere a numarului de hematii se intalneste in poliglobulie sau in hemoconcentratie. Valorile scazute inseamna anemie sau hemodilutie.

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 30 Octombrie 2010 12:05
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati