Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Poliartita reumatoida (imagini)
Imagini
25 Septembrie 2010 23:31


Poliartrita reumatoida mai este cunoscuta sub numele de poliartrita cronica evolutiva si este o afectiune caracterizata prin aparitia unui infiltrat inflamator cronic la nivelul sinovialei articulare. Afecteaza simultan mai multe articulatii - de unde numele de poliartrita.

Poliartrita apare mai frecvent la femei (2 - 3 ori), este mai frecventa intre 30 si 40 de ani. Prevalenta bolii este situata intre 0, 3 si 2%.

La nivelul mainilor semnul caracteristic este afectarea articulatiei interfalangiene proximale - aceasta afectare este constanta dupa un an de evolutie. Afectarea articulara determina aparitia unui aspect fusiform la nivelul articulatiei. Articulatiile afectate determina aparitia unui aspect caracteristic, cu deviatia ulnara a degetelor. Articulatiile interfalangiene distale nu sunt afectate - in cele mai multe cazuri.

Citeste mai mult...

Artrita reumatoida

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rheumatoid_Arthritis.JPG

Ultima modificare 25 Septembrie 2010 23:55
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati