Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Pseudocolinesteraza
Analize de laborator
10 Decembrie 2009 16:19


Pseudocolinesteraza este o proteina plasmatica care face parte din fractiunea alfa 2 globulinelor, este sintetizata hepatic. Pseudocolinesteraza este o enzima care hidrolizeaza esterii circulanti ai colinei, are un timp de injumatatire plasmatic de 3 - 4 zile.

Valori normale: 5 - 14 miligrame / litru.

Deoarece este o proteina care se produce la nivelul ficatului valorile scazute semnaleaza un deficit de sinteza hepatocitara, cum se intampla in ciroza hepatica. Pseudocolinesteraza serica reprezinta un indicator al severitatii hepatitelor acute, pentru ca are un timp de injumatatire scurt, mai scurt decat al albuminelor. Albuminele plasmatice au un timp de injumatatire de aproximativ 3 saptamani.

Pseudocolinesteraza poate fi utila in monitorizarea hepatitelor acute grave, cu sindrom de insuficienta hepatica - in hepatitele fulminante.
Valorile pseudocolinesterazei serice scad si in intoxicatiile cu compusi organofosforici si in timpul tratamentului cu ciclofosfamida.

terapiamedicala.ro
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati