Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Sindromul Raynaud (imagini)
Imagini
25 Septembrie 2010 21:00


Pacientul din imagine a fost diagnosticat cu sindrom Raynaud, o afectiune de etiologie neelucidata, dar cu mecanism fiziopatologic bine precizat.

Sindrom Raynaud

Sursa: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/Raynaud-hand2.jpg

Sindromul Raynaud se manifesta la nivelul extremitatilor si este cauzat de un spasm reversibil al arteriolelor si arterelor. Se manifesta prin modificari de culoare la nivelul membrelor.


Sindromul Raynaud se desfasoara in trei etape:

  • Prima faza se caracterizeaza prin vasoconstrictia brusca arteriala care determina o scadere a fluxului sanguin cutanat - tegumentul are o culoare palida.
  • A doua faza este cea cianotica - la nivelul zonelor in care fluxul sanguin este redus se produce o scadere a oxigenarii sangelui din capilarele dermului - apare culoare cianotica.
  • Faza hiperemica - este a treia faza - este consecinta reluarii irigatiei sanguine. In aceasta faza se produce vasodilatatie si umplerea rapida cu sange a capilarelor dermului.

Citeste mai mult...

terapiamedicala.ro

Ultima modificare 26 Septembrie 2010 01:21
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati