Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Sindrom Sturge-Weber - descriere
Boli Genetice si Metabolice
23 August 2009 09:00

Sindromul Sturge-Weber ese o anomalie de dezvoltare, cu incidenta scazuta, caracterizata prin malformatii vasculare ale encefalului si fetei.

Se considera ca are drept cazuza persistenta plexului vascular in jurul portiunii cefalice a tubului neural. Acest plex regreseaza in saptamana a 9-a de viata intrauterina.

De la nastere este prezenta o malformatie vasculara a fetei, numita pata de vin de Porto sau nevus flammeus. Cel mai frecvent este unilaterala, fiind distribuita in jurul zonelor de emergenta trigeminala.

Leziunile faciale se asociaza cu malformatii vasculare meningeale de aceeasi parte, care induc convulsii, retard mental sau hemiplegie de partea opusa.
Pot fi prezente manifestari oculare: glaucom, malformatii ale conjunctivei, coroidei, retinei.


Manifestarile orale sunt relativ frecvente si constau in modificari hipervasculare ale mucoasei. Hiperplazia gingivala poate fi determinata de proliferarea vasculara, dar si de medicatia anticonvulsivanta (fenitiona).


Prognosticul sindromului Sturge-Weber depinde de natura leziunilor. Petele vasculare pot fi tratate cu laser-terapie. Uneori este necesara interventia chirurgicala de indepartare a leziunilor angiomatoase intracraniene. Leziunile gingivale induc dificultati de mentinerea a igienei orale. Terapia laser este indicata si pentru aceste leziuni.

terapiamedicala.ro

Ultima modificare 10 Noiembrie 2010 20:12
 

Comentarii 

 
0 #1 dinu robert 2011-12-14 22:22
sunt un barbat de 35 ani care are aceasta boaa nenorocita. cum si cu cine as putea sa iau legatura pentru o investigatie amanuntita .
imi puteti raspunde pe

va multumesc
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati