Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Testul CTx
Analize de laborator
25 Mai 2010 16:23


CTx este o abreviere de la telopeptid C - terminal. Acesta este un peptid seric, care se dozeaza pentru a estima riscul de osteonecroza mandibulara, care creste in timpul tratamentului cu bifosfonati.
Peptidul este un produs normal care rezulta in urma metabolismului osos. Se coreleaza cu rata remodelarii osoase. Daca valoarea este scazuta, semnificatia este ca rata metabolismului osos este scazuta, iar sansa de refacere dupa o interventie chirurgicala sau un traumatism este de asemenea scazuta.

Un indice CTx mai putin de 100 picograme / ml cuantifica pacientii cu risc inalt. Un indice intre 100 si 150 picograme / ml reprezinta risc moderat iar valorile peste 150 picograme / ml reprezinta un risc scazut.
Osteonecroza indusa de bifosfonati este rara si este mai frecvent atunci cand se administreaza intravenos.
Acest indice este efectuat mai ales in cazul interventiilor chirurgicale ortopedice sau inainte de inserarea implanturilor dentare.

terapiamedicala.ro


 

Comentarii 

 
-2 #1 Manolache 2015-07-31 10:56
Am facut testul CTX deoarece iau un tratament oral pentru osteoporoza si trebuie sa fac o extractie dentara.Valoarea BETA CROSS LAPSS este 0.097 ng/ml.Pot face extractia sau e pericol de osteonecroza?
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati