Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Test la ristocetina
Analize de laborator
29 Ianuarie 2010 20:46


Testul la ristocetina este un test care evalueaza agregarea plachetara. Aderarea plachetara este implicata in hemostaza primara. Aceasta este prima etapa a hemostazei, in care se formeaza un dop fibrinoplachetar, temporar care opreste sangerarea initial.

Ristocetina este o molecula care induce formarea de punti de factor von Willebrand intre trombocite. In continuare se produce agregarea plachetelor.

Daca testul la ristocetina este negativ inseamna ca lipseste factorul von Willebrand sau ca exista un defect al glicoproteinei 1b. In continuare se poate repeta reactia cu adaugare de plasma saraca in trombocite de la o persoana sanatoasa. Plasma respectiva contine factor von Willebrand.

Daca se produce agregarea diagnosticul este de boala von Willebrand. Daca nu se produce agregarea este o forma de o lipsa glicoproteinei 1b care apare in sindromul Bernard Soulier.

terapiamedicala.ro
Ultima modificare 30 Octombrie 2010 12:07
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati