Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere. Verificati aici. Noi suntem in conformitate cu standardul HONcode privind informatia de sanatate de incredere: Verificati aici.

Vaccin pentru tratamentul dependentei de droguri
Noutati in cercetarea clinica
12 Mai 2011 20:56


MetamphetamineUn studiu publicat in Journal of the American Chemical Society deschide noi perspective pentru tratamentul dependentei de metamfetamina.

Consumul de metamfetamina se insoteste de un grad inalt de dependenta, iar dupa incetarea curelor de dezintoxicare, multe persoane redevin consumatoare.

In Statele Unite, costurile anuale pentru tratmentul dependentei de metamfetamina si complicatiilor depasesc 23 miliarde de dolari.

Cercetatorii din studiul citat au studiat posibilitatea† elaborarii unui vaccin, dupa a carui administrare organismul sa produca anticorpi anti-metamfetamina.

Vaccinarea persoanelor dependente ar determina aparitia unor anticorpi care s-ar lega specific de metamfetamina, reducand cantitatea de molecule disponibile pentru stimularea sistemului nervos central.

Cercetarile initiale, desfasurate pe soareci, au aratat eficienta a trei formule de vaccin. Administrarea acestora a determinat obtinerea unor titruri eficiente de anticorpi, de inalta afinitate, impotriva metamfetaminei.

Urmeaza ca studiile si cercetarile ulterioare sa confirme utilitatea acestei metode de tratament.

Bibliografie

Amira Y. Moreno, Alexander V. Mayorov, Kim D. Janda.Impact of Distinct Chemical Structures for the Development of a Methamphetamine Vaccine. Journal of the American Chemical Society, 2011; 133 (17): 6587 DOI: 10.1021/ja108807jUltima modificare 12 Mai 2011 21:20
 

Comentarii 

 
0 #1 Nyikora Noldi 2016-01-31 22:06
Produse certificate bio pentru s?n?tatea ta si a familiei tale! Profita de 20 la sut? reducere fata de pretul de catalog. Info la .
Raspundeti
 

Adaugati comentariu

Cod de securitate
Reincarcati