Parafimoza - urgenta chirurgicala


Parafimoza reprezinta constrictia dureroasa a glandului penian prin inelul preputial stramt care se retracta la nivelul santului coronar.
Aceasta se poate produce fie prin manipulare directa, fie in timpul erectiei. 
Astfel, se comprima vasele limfatice si apare limfedemului distal, asociat cu tumefierea glandului si a partii mucoase a preputului. 
Datorita faptului ca o constrictie prelungita poate duce (in cazuri extreme) pana la gangrena partiala a glandului, parafimoza este o urgenta medico-chirurgicala.
 

Tratament


Se trateaza prin reducera preputului dupa compresia manuala a glandului edematiat. Se aplica unguent pe gland si pe inelul preputial, cu plasarea degetelor 2 si 3 "in pensa" la nivelul corpului penisului (circumferential), in timp ce cei doi polici comprima glandul.
De asemenea, se mai poate realiza prin cuprinderea corpului penisului cu o mana, in timp ce cu cealalta se reduce edemul printr-o comprimare continua si prelungita. E preferabil ca pacientul sa fie sedat sau narcotizat. Dupa corectare se vor aplica local comprese umede cu antiseptice usoare. In cazul imposibilitatii reducerii nechirurgical, se va practica inciza dorsala a  inelului preputial. Se recomanda circumcizia la rece (dupa 3 luni de la episod), cu scopul prevenirii recidivarii parafimozei
Citeste si:
  • Keratoza actinica
  • Virusuri gripale - clasificare
  • Cadere de calciu
  • Ce este antibiograma?
  • Laringita